analiz
robotik sol yatay

TÜRK-İNGİLİZ DERNEĞİNDEN UKRANYALI SIĞINMACILARA DESTEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRK-İNGİLİZ DERNEĞİNDEN UKRANYALI SIĞINMACILARA DESTEK
Rusya ve Ukranya savaşı sebebi ile yurtlarını terk eden çocuk ve bayanların geldiği Antalya'da gönüllü vatandaşlar sığınmacı çocuklara kucak açtı. Antalya'daki Ukraynalı gönüllüler 10 gün içinde tam teşekküllü bir Ukrayna okulu oluşturdu ve 1'den 11'e kadar tüm sınıflar için derslere başladı!


 Oluşturulan okul da düzenli olarak,  180'den fazla çocuk eğitim alıyor.  Bu öğrencilerin Ukrayna'daki okulları çoğu durumda  çevrimiçi eğitim ile derlere devam ediliyor. Konyaaltı belediye başkanı, büyük bir nezaket göstererek hafta sonu dersler için birkaç derslik teklif etti.  Ancak hafta içi günlerde çocukların biraz zaman geçirebilecekleri, etkinliklere katılabilecekleri veya psikologları ziyaret edebilecekleri boş alan eksikliği var.

Bu bağlamda Türk-İngiliz Derneği  gönüllülere farklı etkinlikler için tamamen hazırlanmış tam donanımlı sınıflarını tahsis ettiler.  Çocukların ve annelerin her gün merkezimizi ziyaret ettiğini ve farklı sınıflara katıldığını görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdiler.


Yapılan açıklamada lk hafta merkezlerinde çocuklar psikolog desteği sağlandığı, konuşma terapisti ile beraber çocuklar ile çalıştıları dile getirildi. Ayrıca merkezimizde dil kurslarının (İngilizce, Türkçe) gerekli sertifikalarla hali hazırda veriliyor olması ve konuşma ağırlıklı olması nedeniyle, hızlı bir şekilde İngilizce veya Türkçe öğrenmesi gereken, adaptasyon ve iş bulma ihtiyacı olan velilere büyük bir indirimle eğitimler vermeye karar verdildiği belirtildi.


Toplamda 40'tan fazla öğretmen çocuklara eğitim vermek ve onlara sınıf arkadaşlarıyla tanışma ve mümkün olduğunca normal hayata dönmeyi kolaylaştırmak için gönüllü oluyor.  Öğretmenlerin çoğunun şu anda kendi işi yok, okulun hala desteğe ihtiyacı var.

Ukranyalı vatandaşların isteği bazı derslerin verilmesine (en çok ihtiyaç duyulan şey Türkçe) yardımcı olursanız, bir takım etkinliklerin düzenlenmesine destek olursanız, ulaşım ve okul malzemelerinin sağlanmasına da yardımcı olursanız memnuniyet duyarız. Ayrıca öğretmenlere de maddi destek sağlanmasına yardımcı olabilirseniz, lütfen https://www.facebook.com/groups/931932840831629 Facebook sayfasından, Instagram'da https://instagram.com/ukrainian_school_berehynia?igshid=YmMyMTA2M2Y= hesabından veya doğrudan okulun kurucusu Natalia Demirtaş ile telefon üzerinden iletişime geçin. şeklinde oldu.
 +38 066 528 16 69 (WhatsApp, Viber).

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saudi Aramco'dan zam sürpriziÖnceki Haber

Saudi Aramco'dan zam sürprizi

GÜZELLİK UZMANLARI BELGELENİYORSonraki Haber

GÜZELLİK UZMANLARI BELGELENİYOR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar