analiz robotik
robotik sol yatay

TÜRAB’dan ÖNEMLİ BIR DETAY

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRAB’dan ÖNEMLİ BIR DETAY
Başkan GÜNEŞ "Bu hafta birkaç ilde kuvvetli yağış ve şiddetli rüzgâr yaşandı. Birçok şehirdeki altyapı sistemi ve esnaf bu duruma hazırlıksız yakalandı. Özellikle başkent Ankara’da şiddetli rüzgâr sonucu hayat felç oldu birkaç saat içinde araçlar yolda kaldı, ağaçlar devrildi, dev tabelalar parçalanarak tehlike yarattı. Can kaybı olmaması tek tesellimizdir." dedi.

Başkan GÜNEŞ açıklamalarına şöyle devam etti. "Ülkemizde İs güvenliği çok önemli fakat henüz kurumsallaşmamış firmaların verdiği hizmet hep kafalarda soru işareti yaratır. Kurumsal çalışan firmalar işin her detayını düşünür. Mesela;tabela montajı, en az tabelanın üretimi kadar önemlidir. ‘Tabelacı’ tabelayı yapmadan önce tabela montajı yapılacak alanı analiz edip, montaj bina üzerine yapılacaksa takılacağı alanın görselliğini bozmayacak şekilde montaj ekipmanlarını hazırlamalı, daha sonrasında tabela montajı ayaklarını binanın dış yüzeyine zarar vermeden montajını yapmalı ve sağlamlığını kontrol etmelidir. Bahçe, yol kenarı gibi alanlara genelde direkli tabela, ayaklı tabela çalışmaları uygulandığından montaj yapılacak alana gerekli çukur, ankraj çalışması için çevre önlemlerini almalı ve çalışmasına başlamalıdır. Tabela yaptırmak istediğinizde uzman kişiler ve güvenilir firmalarla iş yapmanız gerekmektedir

TÜRAB Başkanı Salim GÜNEŞ, her geçen gün işveren yükü daha da ağırlaştığüını ve belki tasarruf olarak görünen faturasız alımlar cazip geldiğini totem veya tabela düştüğünde herhangi bir hukuk sureci oluştuğu zaman işletmenin üretim yapan firmayla arasında resmî ilişki olmayınca işletme için çok büyük bir sıkıntı yaratacağını vurguladı.

Faturasız hizmeti veren firma acaba ne kadar profesyonel?

Acaba kaç yıl sektörde?

Acaba doğal afet veya herhangi kaza durumunda sigorta ile sıkıntı yaşanır mı?

Bunlar hepsi önemli sorular.

Başkan GÜNEŞ Tek çözüm ise bu tür hizmet alımlarında firmayı iyi araştırmak. Uygulanan malzeme gerçekten yapılan uygulama için doğru seçildi mi? Yoksa maliyet azaltmak için daha ekonomik malzemeler mi kullanıldı? Standartlara uygun çalışmayan veya merdiven altı çalışan firmalardan tabela, totem gibi endüstriyel reklama dair ürün alımı yapmak son derece riskli ve iş kazalarına yol açabilir; dolaysıyla bu gibi sorunları olmadan önce profesyonel reklam firmalar ile çalışılması son derece önemlidir. diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Bilindiği üzere TÜRAB geçen haftalarda Olağan Genel Kurulu düzenleyerek Başkan GÜNEŞ ile yola devam kararı almıştı. Son gelişen olayları değerlendiren Güneş son olarak TÜRAB bu tarz sorunları çözmek adına, güvenilir, işinde sağlam firmaları dernek çatısı altında toplayarak son kullanıcı diye tabir ettiğimiz işletmelerimizin güvenilir firmalar üzerinden iş yapılmasını sağlayacaktır. Sektörün sağlığı için bu detaylar olmazsa olmazdır. diyerek konuşmasını bitirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MUHAMMET KARAVUŞ'DA ARTIK EUROPE WORLD SPORDAÖnceki Haber

MUHAMMET KARAVUŞ'DA ARTIK EUROPE WORLD S...

ÜNLÜ ŞARKICI KALBEN EXPRES SHOW'DA MEHMET EFE DİNÇ'İN SORULARINI YANITLADISonraki Haber

ÜNLÜ ŞARKICI KALBEN EXPRES SHOW'DA MEHME...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar